Våra hundar

S(J)CH Misty Sian

 

Jessie köpte jag av John Edwards i Wales. Hans prefix Edwardiana finns framför ett antal framgångsrika hundar i Storbrittanien. Bland annat finner man dessa hundar i stamtavlan till David Lissetts mästerskapsvinnare.

Hundar lever inte så många år och Jessie finns inte mer.

Hon lade grunden till min nya tiklinje som utan tvekan producerar topphundar.

Jessie var dräktig när jag tog in henne till Sverige. Denna kull gav inte så mycket men desto bättre blev det i de  kommande kullarna.

På Gunillas inrådan använde jag täckhundar som hade Jessies far FTCH Knockmany Jumbo i stamtavlan. Jag förstärkte alltså de anlag som denna hund är bärare av.

I den första kombinationen fick jag S(J)JCH Fågeljägarens Bearded-Tit. En alltigenom komplett hund som väldigt enkelt fick sitt championat.

S(J)JCH Fågeljägarens Bearded-Tit

Tit var en mycket kraftfull och stilren hund, det snår finns inte som kan stoppa hennes framfart. Som sin mor Jessie är hon en lysande markör.

Det har dessutom visat sig att Tit är en väldigt bra avelshund. I alla hennes kullar finns det en eller flera riktiga klasshundar.

 

I nästa kull finns S(J)JCH Fågeljägarens Common Tern

Tärna har tillsammans med sin ägare Petra Johansson vunnit SM tre gånger.

I Jessies sista kull föds

S(J)JCH Fågeljägarens Gold Finch

Gamy är min senaste SM-vinnare.

 

Gamy en fantastisk hund som är väldigt ärlig och lättränad. En hund som aldrig medvetet förgriper sig utan alltid gör sitt bästa för mig.

Stil har hon så det räcker och blir över.

Hon är startad tolv gånger på prov. Detta har resulterat i nio förstapris.

SM-vinsten är naturligtvis en stor merit men hösten 2015 startades hon på prov i England. Resultatet blev Runoff om första priset. Gamy fick en välförtjänt andraplacering vilket är den högsta merit en svensk hund uppnått i Storbrittanien.

Tyvärr har Gamy bara en kull valpar. Ett missbildat bäcken satte stopp för den karriären. Enda tikvalpen i kullen (Teal) får stanna i kenneln.

 

Far till Gamy:s kull är

S(J)JCH Chinachgook Gallileo

 

Leo köpte jag tillsammans med Ida Bergström av Norman Blakney på Irland.

Leo har en stil och intensitet i söket som är något utöver det vanliga. Hans tre första SM-starter resulterade i placeringar. Dessutom var han med och startades på prov i England vilket resulterade i  ett CoM.

Efter en svår skada fick tyvärr Leo avlivas

 

Fågeljägarens Green-Winged Teal

 

Teal är alltså dotter till Gamy och Leo. Hon är placerad på foder hos Åsa Wendel. Hösten 2015 fick Teal och Åsa ett lysande förstapris ökl och jag ser framemot att möta dem på SM framöver.

Teal har ärvt det bästa av både mamma och pappa. Stil och fart finns i överskott så hon kan nå hur långt som helst.

 

Fågeljägarens Honye Buzzard

Dotter till Teal. En kopia av sin mamma men, om möjligt, en bättre hund än någon av de andra. Fullständigt orädd i vegetationen där hon går under allting. En helt naturlig apportör!

 

 GBFTW SJ(J)CH Fågeljägarens Black Kite

Dotter till Tit med mycket stil, kraft och fart.

Hösten 2018 fick hon välförtjänt sitt jaktchampionat.

Dessutom vinner hon som första svenska hund någonsin ett Novice (motsvarar vår öppenklass) i Storbritannien. Efter en run-off med fyra hundar avgår hon med segern.

 

Talyclun Griffin

Född 20170721

Style är inköpt från Wales.

Intressanta blodslinjer och om kvaliten finns där kommer han att provas i avel.

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen

Välkommen till www.fageljagarens.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar